Open VLD heeft opvallend plan klaar voor langdurig werklozen: “Dit moeten ze verplicht doen en we gaan ze niet betalen”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Open VLD heeft een opvallend klaar voor langdurig werklozen. De liberalen zouden hen toch graag aan het werk krijgen.

De partij vindt dat langdurig werklozen klusjes moeten opknappen. Open VLD legt zo de gemeenschapsdienst weer op de regeringstafel. Wie langer dan twee jaar geen job heeft, kan verplicht worden om twee halve dagen per week klusjes te verrichten: boodschappen doen voor ouderen, kleinere taken uitvoeren in een school, helpen in een hondenasiel. Dat staat vandaag te lezen in Het Laatste Nieuws.

De langdurige werklozen zullen geen vergoeding krijgen voor hun prestaties. Wie weigert om de klussen uit te voeren, kan zelfs zijn uitkering verliezen en geschorst worden. De maatregel staat overigens al tot in detail beschreven in het regeerakkoord.

Alleen werd tot op vandaag nog niets meegedaan. Daar zou in de toekomst dus wel eens verandering in kunnen komen. Alle coalitiepartners blijven in principe voorstander, alleen CD&V toont zich een koele minnaar. 

Het is nog niet duidelijk wanneer de regering het dossier opnieuw zal behandelen. Wel is duidelijk om hoeveel landgenoten het gaat die in aanmerkingen komen om gemeenschapsdienst te verrichten. Bijna 100.000 landgenoten zitten langer dan twee jaar zonder werk.

Tags open vld