Renaud Hardy doet schokkende uitspraken over Veerle Eyckermans op proces

bron: Het Laatste Nieuws/Belga
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Enkele dagen geleden kwam op het assisenproces van Renaud Hardy Veerle Eyckermans aan het woord. Ze getuigde hoe ze slagen op haar hoofd kreeg in haar eigen tuin. De dader was Hardy. Eyckermans kreeg slagen met een afgebroken houten steel. Ze hield er geen levensgevaarlijke verwondingen aan over.

Stresstoornis

Eyckermans werd aangevallen op 14 februari 2015. Ze hield er een bevuilde scheurwonde boven haar rechterwenkbrauw aan over. Ze heeft er nu nog steeds een zichtbaar litteken door. "Meer dan een jaar na de feiten waren de uiterlijke kwetsuren snel genezen, maar ze ontwikkelde een posttraumatische stressstoornis”, legde de wetsdokter uit. “Er was sprake van herbeleving, mijdingsgedrag en vervreemding, dus belangrijk psychisch lijden.”

Volgens Eyckermans wilde Hardy haar vermoorden. Dat ontkende de seriedoder echter met klem op zijn proces. Hardy zei volgens Het Laatste Nieuws dat “als ik haar had willen doodslaan, dan had ik op het achterhoofd geslagen."

“Ik heb haar geslagen ja, maar ik was die avond buiten mijn zinnen", zei Hardy. "Had ik haar toen willen doden, dan was ze niet ontsnapt. Het was daar pikkedonker, ge zag geen hand voor uw ogen. Ik heb mijn hoofdlamp toen zelfs niet aangestoken. Ze (Veerle Eyckermans) is dan onder die struiken gekropen en dan was ik zodanig geschrokken van wat ik gedaan heb…"

Kattenkwaad

“Had ik ze willen hebben dan had ik ze gepakt en was ze niet losgekomen", vervolgde Hardy. "Ik was zodanig geterroriseerd door Doris C. dat ik daar dingen heb gedaan die ik niet begrijp.” Wat voor dingen hij dan gedaan had, wilde meester Vermassen weten. Hardy antwoordde "Kattenkwaad eigenlijk". Dat zorgde voor zeer verantwoordigde reacties in de zaal.

Hardy staat terecht voor de verkrachting met foltering van en moord op Maria Walschaerts en Linda Doms. Hij staat ook terecht voor twee moordpogingen, waaronder één op Veerle Eyckermans.