Groot nieuws over nieuwe Primark in Antwerpen

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Op 30 april opent in Antwerpen een Primark. Daar mag je wel wat van verwachten. Er zullen maar liefst 80 paskamers, 67 kassa's, 550 werknemers en 2 relaxzones met wifiverbinding en dat op een oppervlakte van 5.900 vierkante meter. Daarmee wordt dit de grootste vestiging van deze populaire keten in gans België.

Nooit wachtrijen

Primark staat vooral bekend om zijn betaalbare prijzen. In Antwerpen kijkt men dan ook reikhalzend uit naar de opening van de winkel. Die staat gepland voor 30 april. Nog even geduld dus. Primark zal op de Meir komen, in het pand waar vroeger een H&M, lingeriewinkel en koffiebar waren gevestigd.

Intussen raakten er wat meer cijfers bekend en die zijn toch wel van omver te vallen. Met 5.900 vierkante meter is er aan plaats in de nieuwe Antwerpse Primark alvast geen gebrek. Er zou ook geen vrees meer hoeven te zijn voor lange rijen, want er zullen maar liefst 67 kassa's zijn. Voor het overige kan je verwachten wat je mag verwachten van een Primark: veel kledij, schoenen en make-up.

"We willen in deze winkel heel hard inzetten op beleving", vertelt Gerry Butler, de Ierse topman van Primark Benelux in Het Laatste Nieuws. "Daarvoor creëerden we onder andere twee relaxzones waar klanten even kunnen uitrusten terwijl ze op ons wifinetwerk zitten of hun smartphone opladen. Klanten moeten zich op hun gemak voelen en willen terugkomen."

"Er zullen ook een tiental vluchtelingen worden aangenomen"

In de winkel zullen er liefst 550 werknemers aan de slag zijn. "Van hen zullen er zeker 370 mensen fulltime worden aangenomen", geeft Butler mee. Primark wil ook kansengroepen de mogelijkheid geven om in de winkel te werken. "Er zullen een tiental vluchtelingen aangenomen worden", zegt recruiter Anne-Marie de Block in Het Laatste Nieuws. "Zij zullen vroege shifts draaien, zodat ze de taal beter onder de knie kunnen krijgen zonder dat er al klanten zijn."

5 winkels in België

Tot dusver zijn er vijf winkels van Primark in België. In Vlaanderen zijn er twee, in Gent en in Hasselt. In Brussel is er één en in Wallonië zijn er ook nog twee, in Charleroi en in Luik. Er zijn geruchten dat er in Brussel nog een tweede vestiging zou komen. Eind april komt er dus eindelijk ook één in Antwerpen.