Man die drie jongeren omver reed in januari op Winterland in Hasselt doet opvallende oproep aan zijn slachtoffers: “Ik hoop dat het zal gebeuren”

bron: TV-Limburg
door: PMN
Afbeelding bron: TV-Limburg
In januari reed een man tijdens Winterland in Hasselt drie twintigers aan met op het zebrapad. De chauffeur pleegde vluchtmisdrijf maar kon later wel opgepakt worden door de politie.

De dader is een 56-jarige man uit Diepenbeek. Op het moment van de feiten bleek hij onder invloed van alcohol te zijn. De twintigers raakten zwaargewond bij het ongeval. De man stopte even later bij een café in de Hasseltse stationsbuurt. Daar werd hij opgepakt.

Spijt
De man heeft veel spijt van wat hij gedaan heeft. “Ik denk daar nog elke dag aan”, zegt hij aan TV-Limburg. “Ik vraag me telkens af hoe het met die mensen gaat. Het was iets dat nooit had mogen gebeuren.”

Herseninfarct
De man uit Diepenbeek had een herseninfarct gehad, daarom nam hij nog zware medicatie. Voor hij weer aan het werk ging, wilde hij die zaterdagavond nog één keer stevig doorzakken op café. “Ik was aan het rijden en ik hoorde plots: Boem. Ik ben toen even gestopt en gedacht van wat is dat hier. Ik ben dan maar in paniek doorgereden.”

"Ik kon het niet geloven"
“Aan het station heb ik mijn auto geparkeerd. Ik ben toen het café binnengegaan, niet met de bedoeling om nog meer te drinken, maar mocht het erg zijn, zouden ze mij wel in het café vinden. Ik zat nog niet aan de toog of de politie was al daar om mij mee te nemen. Ik besefte op dat moment zelf nog niet wat er gebeurd is. De dag nadien heb ik in de cel het hele verhaal gehoord. Ze zeiden mij dat ik drie mensen omver had gereden. Ik zei: ‘Dat kan niet’. Maar goed, het was wel gebeurd.”

Oproep
De man heeft een elektronische enkelband gekregen en zit zijn straf thuis uit. Ooit hoopt hij contact te hebben met zijn drie slachtoffers. “Ik wil weten hoe het met hen gaat en zeggen dat het mij heel, heel erg spijt. Ik hoop dat in de toekomst die mensen er niets aan overhouden. Dat vind ik het belangrijkste.”