Rechter verrast iedereen met deze lichte straf voor twee scoutsjongeren die broek van een vriend in brand staken

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Archieffoto
Vanmorgen heeft de rechter een uitspraak gedaan in in de zaak van twee Antwerpse jongeren die de broek van een medescout in brand hadden gestoken. Ze deden dat voor de grap.

De feiten dateren al van maart 2016. De scouts van Hoevenen besloot hun inleefmoment met een fuif in het jeugdhuis. De 21-jarige Thomas lag boven te slapen en twee andere scouts van 26 jaar oud, wilden hem wakker maken. Een van de jongens goot een beetje lampolie op de billen van Thomas, maar morste een groot deel op de grond.

Daarna kreeg één van de jongens het idee om de broek van Thomas aan te steken. Die vatte eerst maar een beetje vuur, tot de jongen op de grond rolde om de vlammen te doven. Net toen ontstond er nog eens een grote vlam.

De gevolgen voor Thomas zijn niet min. Hij raakte derdegraads verbrand aan zijn billen en zijn achterste. Zijn advocaten zeggen dat hij daar nog steeds de gevolgen van draagt.

Gevangenisstraf van vier jaar

De procureur vorderde een zware straf. Hij wilde beide jongens voor vier jaar naar de cel sturen. Maar na een herkwalificatie van de feiten werd hun ‘grap’ veranderd van opzettelijke slagen en verwondingen, naar slagen en verwondingen zonder voorbedachte rade.

Eén van de jongeren werd vrijgesproken. De andere jongen kreeg een werkstraf van 100 uur en een geldboete van 200 euro.