VTM

VTM neemt drastisch besluit over ‘De Buurtpolitie’, acteurs zijn razend

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Ook het negende seizoen van De Buurtpolitie is een voltreffer. Dagelijks kijken er 4 à 500.000 mensen naar de reeks. VTM kan dus alleen maar tevreden zijn over het resultaat.

En ook de film ‘De Tunnel’ doet het erg goed. In amper twee weken lokte die al 100.000 bezoekers naar de bioscoop. Intussen zijn ook al de opnames van seizoen 10 aan de gang en dat terwijl het negende seizoen nog lopende is op tv.

De Buurtpolitie is een succesverhaal, maar binnenskamers begint het wel te koken. Zo heeft VTM aan productiehuis Zodiak Belgium gevraagd om een drastische wijziging door te voegen. Acteur Andy Peelman, die de rol speelt van Koen Baetens, moet nu elke aflevering opduiken. Andy is met voorsprong de populairste acteur uit De Buurtpolitie.

Dat Andy nu meer draaidagen heeft dan de rest, zet kwaad bloed bij zijn collega’s. “De Buurtpolitie is nu meer dan ooit Andy Peelman”, reageert een acteur die anoniem wil blijven in Dag Allemaal. “Sommige collega’s hebben daardoor nog maar één opnamedag dit seizoen en dat wringt. Ach, het zijn altijd dezelfden die komen klagen. Sommigen zijn nooit content, en wanneer een collega dan ook nog eens een meer prominente rol krijgt, wekt dat jaloezie op. Maar dat heeft geen zin, want voorlopig zie ik niemand de plaats van Andy innemen.”

Manoe Frateur, rechercheur Erik in de serie, kan zich wel voorstellen dat sommige van zijn collega’s razend zijn door de nieuwe ontwikkelingen. “Als je maar twee of drie draaidagen hebt op een seizoen, en dat waren er vroeger zes of zeven, is dat natuurlijk een gigantisch verschil. Ik kan me voorstellen dat sommigen zich daar vragen bij stellen, maar ik kan er geen namen op plakken.”

Manoe denkt dat dit ook de reden is waarom Nicoline Hummel (die de rol speelde van Tinneke) gestopt is. “Maar niet omdat Nicoline dat geen correcte gang van zaken vindt. Door haar rol als partner van inspecteur Koen moest zij op bepaalde momenten héél veel op de set aanwezig zijn. Volgens mij vond zij dat ze daardoor te weinig tijd over had voor andere dingen.”