Zet je schrap want het gaat buiten nog kouder worden

bron: Het Laatste Nieuws/Belga
door: PMN
Afbeelding bron: Foter
Het is buiten ijskoud. Wie niet buiten moet zijn, kan maar best binnenblijven. En het gaat nog kouder worden.

Het zuidoosten van het land krijgt vandaag nog wat sneeuw te verwerken. Elders in het land is het zonnig maar naarmate de dag vordert, zal de bewolking overal in het land toenemen. Het blijft ook nog eens vrijwel overval vriezen.

Gevoelstemperatuur
De komende dagen zal de gevoelstemperatuur nog lager liggen. De reden is dat er nog steeds een snijdende noordoostenwind is. Die kan pieken halen tot 50 km/u. De wind zou vanavond en vannacht moeten afnemen en wordt zwak of matig uit het oosten. Het gaat stevig vriezen met minima tussen -­5 of -­6 graden aan zee, -7 tot -­9 in het centrum. In de Ardennen kan de temperatuur zakken naar waarden tussen -­10 en ­-16 graden.

Koude wind
Maar dat betekent niet dat we van die ijzige wind verlost zijn. Morgen hebben we nog steeds te maken met die oostenwind. In Vlaanderen wordt het overdag niet warmer dan 1 graad. Ook de rest van de week blijft de wind aanwezig en ijskoud aanvoelen.

Weekend
Het weekend kondigt zich warmer aan. De temperatuur kan dan stijgen naar 6 graden. De keerzijde van de medaille is dat we de zon kwijt zijn en het weer gaat regenen.

Volgende week
Dat is ook het weerbeeld voor zondag en maandag. Er bevinden zich dan verschillende depressiekernen in onze buurt en moeten we opnieuw rekening houden met regen, al kan het op sommige plaatsen ook overwegend droog blijven. De temperatuur klimt naar de 9 graden.