Sven De Ridder emotioneel bij definitief afscheid

bron: Eigen berichtgeving
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Het was al even bekend dat Sven De Ridder (43) definitief zou stoppen bij het EAT (Echt Antwaarps Theater). Het EAT is altijd in het beheer geweest van zijn ouders, maar zijn moeder stierf in 2014, waardoor zijn vader het verder alleen runde.

Sven stond er al vanaf zijn 7 jaar op de planken. De geruchten gaan dat vader en zoon niet meer overeen zouden komen, maar beiden ontkennen ze dat met klem. Toch is het zeer opvallend dat Sven een nieuw theaterhuis gaat oprichten met Marc Punt, en het levenswerk van zijn vader met het EAT niet zal worden verdergezet. Over het nieuwe theaterhuis is nog niets bekend. Meer uitleg over Sven zijn nieuwe project is voorzien voor 9 maart. 

En wat nog opvallend is, is dat Sven één van de vaste acteurs van het EAT meeneemt naar zijn nieuwe theaterhuis. Hierdoor gaat Brik Van Dyck, die ook al jarenlang acteert bij het EAT, er dus niet meer te zien. 

Sven zijn halfzus, Linda, heeft ook al jaren geen contact meer met haar vader. Eén van de redenen hiervoor zou het tweede huwelijk van Ruud kunnen zijn met actrice Nicole Laurent. Zij zou veel zeggenschap hebben gekregen in het EAT, en dit kan dus ook verklaren waarom Sven uit het theater stapt. Al ontkennen beide partijen dat er iets scheef zit tussen hen. 

Afscheid

Gisteren nam Sven defintief afscheid van het EAT, en was hij er voor het laatst aan het werk. "Bedankt aan het publiek dat mij 36 jaar lang in het echt Antwaarps teater de gulle lach gaf. Bedankt aan alle medewerkers achter de schermen en bedankt aan alle collega acteurs en actrices op de scène! Het was een mooie ‘dernière’ gisteren. Op naar nieuwe avonturen en nieuwe lachspektakels! Meer nieuws op 9 maart!", aldus Sven De Ridder op zijn Instagram-account.