Wanhopig baasje is op zoek naar zijn gestolen hond: "Aub, help mij om hem te vinden"

bron: Eigen berichtgeving
door: Redactie
Afbeelding bron: FB
Afgelopen woensdag speelde zich er een groot drama af ten huize van Huub Wolberink. Zijn viervoeter en beste vriend werd er vermoedelijk gestolen. Hij vraagt nu mensen om hulp om zijn Golden Retriever terug te vinden.

Zijn Golden Retriever heeft de naam Biko en is vermist sinds afgelopen woensdag. Huub is er vrijwel van overtuigd daat de achtjarige Biko werd meegenomen. Volgens hem zouden daar sterke aanwijzingen voor zijn. 

Er zou woensdagochtend een verdachte auto gezien zijn rond 10 uur op Meijersweg. Het betreft een donkergrijze Toyota Verso. De nummerplaat van de auto zou afgedekt geweest zijn. "Hij reed ons terrein op en is achter ons huis gereden. Mijn nichtje kwam een kwartier later bij het huis, toen was Biko weg", aldus Huub. 

Huub schakelde meteen de bevoegde instanties in, maar de politie zegt weinig te kunnen doen. "Er zijn te weinig aankopingspunten. Wie neemt er nou een hond mee?", vraagt Huub zich teleurgesteld af. 

Er zijn immers ook vele Golden Retrievers met blonde haren, en ze lijken allemaal sterk op elkaar. Toch is er één ding dat Biko kenmerkt. "Hij heeft een zwarte vlek op zijn tong", vertelt zijn baasje. "We leven tussen hoop en wanhoop. We missen hem erg."

Hij vraagt aan Nederland en de buurlanden om alert te zijn als je iets verdacht ziet. Als mensen ineens een nieuwe en volwassen hond hebben of dergelijke. Het bericht werd in Nederland al massaal gedeeld, en dat pakt de hondeneigenaar duidelijk naar het hart. "Het lijkt wel of heel Nederland meeleeft."