Familie-acteur haalt zwaar uit naar Roger De Vlaeminck

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Familie-acteur Jan Van den Bosch heeft zwaar uitgehaald naar Roger De Vlaeminck. De wielerlegende zei dat 'mannen die elkaar kussen - zoals acteurs doen - veel erger is' dan de bloemenmeisjes, die nu geschrapt worden in de koers. Volgens Van den Bosch is dat een "homofobe" uitspraak.

Van den Bosch speelt zelf een homo in 'Familie'. Jan speelt Zjef en die is samen met Rudy. Zij moeten soms elkaar kussen in de soap. De uitspraken van De Vlaeminck zijn een doorn in het oog van van de acteur.

Homofoob

"Iedere man kust toch graag een vrouw. Ik denk dat zij die willen dat het niet meer doorgaat, een beetje jaloers zijn", zei De Vlaeminck over tegenover Radio 1 over het verdwijnen van de bloemenmeisjes. "Ik vind het veel erger dat mannen elkaar kussen, zoals acteurs doen. Een meisje die een verkiezing had gewonnen, werd vroeger bloemenmeisje. In de Ronde van Italië waren dat telkens dezelfde meisjes die op het podium stonden. Wij waren dat gewoon en wij wisten van niets anders."

Jan Van den Bosch reageerde op Twitter. "Wat vind je daar dan juist erg aan Roger?”, fulmineerde hij op Twitter. “En waarom? #homofoob”, liet hij weten. Jan vertolkt sinds 2013 de rol van Zjef. Hij doet dat met veel overgave. Werner De Smedt is zijn tv-lief. De twee zijn intussen ook in het echte leven goede vrienden geworden.

Fran

In het echte leven is Jan gewoon hetero. De 33-jarige acteur is samen met Fran (33). Ze hebben nog maar pas grote verbouwingen in hun huis achter de rug. Samen hebben ze twee kinderen.