VTM

Nicole uit Taboe gelooft niet wat ze te horen krijgt

bron: Het Nieuwsblad/VRT NWS
door: Redactie
Afbeelding bron: VRT
Kent u Nicole uit Taboe nog? Ze vertelde over haar leven in armoede afgelopen zondag en haar droom om eens nieuwe meubels te kunnen kopen. Een aantal studenten waren er zo ontroerd door dat ze een inzamelingsactie waren begonnen om de 73-jarige vrouw nieuwe meubels te kunnen schenken.

De inzamelingsactie van Koen Claes Rouire en Camille De Bruyne is een groot succes. Vandaag overschreden ze hun aanvankelijk doel van 3.000 euro om nieuwe meubels te kopen. Later werd dat doel verhoogd naar 3.500 euro, maar ook die kaap is al bereikt. 

Zo'n 146 mensen doneerden al. Nicole twijfelde aanvankelijk echter wel of ze het cadeau wel zou aannemen. Omdat ze in schuldbemiddeling zit, krijgt ze dat geld toch niet in handen. Bovendien leken nieuwe meubels haar een te groot cadeau.

Voorwaarde

Nicole heeft nu toch besloten om het geschenk van de studenten te aanvaarden. Ze stelt wel een voorwaarde: na de aankoop van de meubels moet er nog wat geld over zijn dat kan geschonken worden aan een goed doel voor mensen in armoede. “We vonden dat echt heel nobel van Nicole”, zegt Koen aan Het Nieuwsblad. Intussen werd het doel ook verhoogd naar 3.500 euro. Dat doel is ook al gehaald.

"De eerste dag waren het vooral vrienden en familie die een storting deden”, zegt Koen aan VRT NWS. “Al gauw ging de bal aan het rollen en steeg het bedrag zienderogen. Deze namiddag stond de teller op 3.000 euro. Omdat nog meer mensen ons lieten weten dat ze een bijdrage wilden leveren, hebben we de limiet intussen tot 3.500 euro verhoogd.”

Tags nicole taboe