Michel Van den Brande zit weer in de problemen

bron: Showbizzsite
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Michel Van den Brande, die onder andere meedeed aan het programma 'The Sky is the Limit', moest weer eens voor de rechtbank verschijnen. De reden? Zijn veel te zware voet. Hij werd een tijdje geleden geflitst op de E40 in Aalter aan 144 km/u.

Maar dat is niet de eerste keer. Michel Van den Brande heeft in het verleden al vaker een zware voet gehad, waarvoor hij voor de rechtbank moest verschijnen. Zo kreeg hij eerder al eens een rijverbod van twee maanden, en een rijverbod van één maand. Toch vroeg Michel de rechter nu voor een milde straf. 

Michel wil namelijk niet weer een rijverbod krijgen. Zijn uitleg? "Ik doe jaarlijks vele tienduizenden kilometers met de wagen." Als baas van een stellingsbedrijf (Kontrimo) gaat hij langs op de werven en moet hij ook op vele meetings zijn om contracten te bespreken. Hiervoor gaat hij dus vaak bij de klanten op bezoek. Daarbij komt nog eens dat zijn bedrijf in Temse is gevestigd en hij zelf woonachtig is in Blankenberge.

Milde straf 

Maar of de rechter rekening gaat houden met de vraag van Van den Brande om hem een milde straf te geven, is nog maar de vraag. De rechter vroeg alleszins al hoe hij dat die vorige keren dan had gedaan toen hij een rijverbod had. Waarop Van den Brande zei dat hij enkel een rijverbod in het weekend kreeg en zich per taxi verplaatste. 

De uitspraak volgt op 8 maart.