Zeer slecht nieuws voor de fans van Vive le Vélo

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: VRT
Alle wedstrijden van het WK worden uitgezonden door de VRT. Frank Raes, Filip Joos en nog een aantal commentators zitten in Rusland om verslag uit te brengen van de matchen. Karl Vannieuwkerke blijft thuis. Dat is ook slecht nieuws voor de fans van Vive le Vélo.

Vannieuwkerke wordt - zoals de voorbije grote toernooien - wel weer het vaste gezicht voor de dagelijkse talkshow rond het WK. Dat programma zal hij op Eén vanuit Brussel presenteren. Daardoor schuift Vive le Vélo op. Pas op 17 juli zal Vannieuwkerke het succesvolle wielerprogramma presenteren. De Tour begint voor alle duidelijkheid al op 7 juli.

De helft

Een klap dus voor de wielerfans, maar het WK krijgt voorrang op alles. Tijdens het WK-programma zal er in de eerste tien dagen wel ook ruim aandacht zijn voor het wielrennen. Toch is dat voor de trouwe fans van Vive le Vélo uiteraard niet hetzelfde. Vannieuwkerke zal immers de helft van de Tour niet op locatie zitten en gasten uitnodigen.

Vive le Vélo is op zich een duur programma. Liefst 32 mensen werken mee aan het programma. Bovendien wordt het steeds op locatie opgenomen. Het haalt echter jaar na jaar hoge kijkcijfers. De mensen vinden het nog steeds geweldig om naar te kijken. Bij de VRT zien ze dan ook geen enkele reden om het programma stop te zetten.