Colruyt haalt 18 producten meteen uit de winkelrekken

bron: De Tijd
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Colruyt haalt heel wat producten van Nestlé uit de rekken. Liefst 18 producten van het merk zijn niet meer te koop in de winkelketen. De oorzaak van deze beslissing is een conflict over de prijzen. Dat laat De Tijd weten. Colruyt eist lagere prijzen, maar de Zwitsers weigeren in te gaan op die vraag.

Onder meer de Lion-snoeprepen, Nestlé-babyvoeding en Nesquik-cacaopoeder wordt uit de rekken genomen. Colruyt is overigens niet de enige warenhuisketen in Europa die in conflict ligt met Nestlé. Ook de ketens Edeka (Duitsland), Conad (Italië) en Intermarché (Frankrijk) hebben een dispuut met het merk.

Die ketens maken net als Colruyt deel uit van Agecore. In die vereniging hebben zes Europese supermarktketens de krachten gebundeld om zo meer macht te hebben bij prijsonderhandelingen met leveranciers, waaronder dus Nestlé. 

"We betreuren dat Colruyt enkele Nestlé-producten niet meer verkoopt', zegt Florence Maniquet, de woordvoerder van Nestlé België. "Het is een overdreven reactie, want de onderhandelingen tussen Nestlé en Agecore zijn nog bezig. We hopen de discussie snel in alle vriendschap op te lossen."

Overeenkomst

Ook Colruyt heeft intussen gereageerd op het nieuws. "Momenteel lopen gesprekken tussen Agecore en Nestlé. We zijn ervan overtuigd dat beide partijen net als altijd tot een overeenkomst zullen komen. Verdere details kunnen we daar vandaag niet over geven", zegt Colruyt-woordvoerder Silja Decock.

De aandeelhouders van Nestlé eisen dat zij hun winstmarges doen stijgen. Daardoor staat de producent van levensmiddelen flink onder druk. Nestlé beloofde nu om meer te focussen op winst en minder op omzet. Dat is ook de reden waarom het nu niet het juiste moment is om Colruyt verlaagde prijzen aan te bieden.