Chauffeur die Nikita (16) doodreed in Oostakker reageert voor het eerst

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: VTM/Facebook
Nikita Everaert is gisteren verongelukt in Oostakker, op het kruispunt van de Antwerpsesteenweg en de Orchideestraat. Een trucker had haar niet gezien en maaide het 16-jarige meisje van de weg. Het parket benadrukte al dat het niet om een dodehoekongeval ging. Het rijbewijs van de chauffeur werd meteen ingetrokken.

Het meisje kende het drukke punt zeer goed. Het lag op het traject naar haar school in Lochristi. Daar was ze nog vier kilometer van verwijderd. Het kruispunt is een plek waar je zeer goed moet uitkijken. Volgens het parket en de ouders van Nikita deed de 51-jarige chauffeur dat niet. 

"Uit de vaststellingen van de verkeersdeskundige blijkt dat de chauffeur het meisje had kunnen en moéten zien", zegt parketwoordvoerster An Schoonjans. De man werkt voor Megamax, een hijswerkenbedrijf waar hij al vijf jaar bij aan de slag is.

Gevallen?

"Ik heb niets gehoord, keek naar rechts en zag niets op het fietspad. Plots voelde ik die impact en ik weet nog altijd niet van waar dat meisje gekomen is" zo vertelt hij in Het Laatste Nieuws. Bij het bedrijf meent men dat het meisje eerst gevallen is. "Dat zou verklaren waarom er geen schade was aan haar fiets", aldus de bedrijfsleider. "Verder onderzoek zal dat moeten uitwijzen."

De chauffeur moest zijn rijbewijs meteen inleveren na het dodelijke ongeval. Hij mag echter voorlopig wel aan de slag blijven in het bedrijf. Al zal het dan niet als chauffeur zijn. "Hij krijgt andere taken", zo luidt het.