Nikita (16) wordt gegrepen door een vrachtwagen en is op slag dood: "Hij heeft haar in het gezicht geraakt"

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Facebook
Nikita Everaert is vanochtend verongelukt in Oostakker, een deelgemeente van RC Genk. Het 16-jarige meisje kwam ter hoogte van een kruispunt in Destelbergen op tragische wijze om het leven. Ze werd aangereden door een vrachtwagen. Ze was op weg naar school in Lochristi.

De vrachtwagen sloeg rechtsaf aan de verkeerslichten en reed zo het meisje aan op het fietspad. Ze kwam onder het voertuig terecht en overleed ter plaatse. “Vlak voor het ongeval stond ze op het fietspad naast de vrachtwagen te wachten aan de rode lichten. Enkele meters verder is ze uiteindelijk op datzelfde fietspad omver gereden”, zegt haar mama Kathy Deweire aan de krant Het Nieuwsblad.

Het rijbewijs van de vrachtwagenchauffeur werd meteen ingetrokken. Het ging niet om een dodehoeksongeval. "De vrachtwagen had de juiste spiegels om onze dochter te kunnen zien. Toch heeft hij haar in het gezicht geraakt. Op haar fiets was dan weer geen enkele kras te zien", vertelt de mama.

Het Oost-Vlaamse parket bevestigt die versie. "Uit de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige blijkt dat het meisje op het fietspad reed en dat de vrachtwagenbestuurder haar had moeten opmerken”, zegt parketwoordvoerder An Schoonjans.

Tags