Het nieuwe gezicht in 'De Buurtpolitie' Charlotte De Groof: "Ik had er véél schrik voor"

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Charlotte De Groof is sinds kort te zien in 'De Buurtpolitie', waarin ze jammer genoeg de rol van Tineke zal moeten vervangen, gezien zij straks uit de reeks zal verdwijnen. Nicoline Hummel, die de rol van Tineke speelt, gaf namelijk zelf aan dat het tijd was voor iets anders.

Nicoline besloot dus zelf om uit de reeks te stappen. "Het is tijd voor nieuwe dingen", klonk het bij de actrice. Vele fans waren enorm teleurgesteld toen ze hoorden dat Tineke uit de reeks zou verdwijnen, maar Nicoline wist haar fans toch nog gerust te stellen. "Het is niet gezegd dat ik nooit nog terugkom, dus wie weet."

Daarom is nu Charlotte De Groof al geïntroduceerd in de reeks. Maar dat was toch wel enorm spannend voor haar. De reeks is namelijk al 4,5 jaar op tv te zien en heeft er al meer dan 500 afleveringen opzitten. En dit alles grotendeels met dezelfde acteurs. 

Schrik

Het was dus een grote stap voor Charlotte om als nieuweling deel te nemen aan de serie. "Ik had er wel schrik voor. ­Nicoline Hummel deed dat schitterend en ze heeft veel fans", aldus Charlotte. "Daarom ben ik blij dat ze een totaal ander personage hebben bedacht. Ik heb veel scènes met Andy Peelman, en hij heeft me goed opgevangen. Net als de rest van het team." 

Charlotte speelt de rol van Lotte Vissers, de halfzus van inspecteur Koen Baetens in de reeks. Met acteur Andy Peelman heeft ze dan ook een rots in de branding aan haar zijde.