Siebert (14) wordt aangereden in Zottegem, chauffeur pleegt vluchtmisdrijf: "Ik begrijp het echt niet"

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Het Nieuwsblad meldt opnieuw een geval van vluchtmisdrijf. De 14-jarige Siebert Van De Kerkhove uit Sint-Maria-Oudenhove (Zottegem) werd vrijdag op zijn fiets aangereden in de Faliestraat. De chauffeur die hem aanreed, pleegde vluchtmisdrijf. De jongen heeft onder meer een barstje in zijn pols opgelopen.

Siebert doet tegenover de krant zijn verhaal. "Het was ongeveer 16.45 uur toen ik vrijdag om frietjes reed op het dorpsplein. Ik reed rechts van de weg naast het trottoir. Op dat moment zag ik een wagen uit tegenovergestelde richting afkomen. Die wagen moest uitwijken voor een rij geparkeerde auto's langs zijn kant", vertelt Siebe. 

Hij week echter te veel uit naar de kant van Siebe met alle gevolgen vandien. "Met zijn spiegel tikte hij mijn stuur aan. Hierdoor verloor ik de controle over mijn fiets en kwam ik ter hoogte van Triamant ten val. Twee vrouwen die me hoorden wenen, bekommerden zich onmiddellijk om me. Hierdoor hebben ze ook geen glimp van de wagen kunnen opvangen. Ook zelf weet ik niet wie me aanreed.”

Siebe ligt met zijn linkerarm in het gips. Hij werd door de dokter doorverwezen naar de spoed en daar stelde men een barstje in de pols vast. De ouders van Siebe zijn van plan om maandag klacht neer te leggen bij de politie. "Ik begrijp niet dat je je als chauffeur niet bekommert om een jongen die je aanrijdt. Zelf stop ik zelfs voor een kat", zegt Hans, de vader van Siebe.

Tweede keer in 1 week

De nieuwe mountainbike van Siebe is ook zwaar beschadigd geraakt. De ouders lanceren ook een oproep naar getuigen. Zo kan de chauffeur mogelijk toch gevat worden. Het is al de tweede keer in een week tijd dat een zwakke weggebruiker het slachtoffer wordt van een aanrijding met vluchtmisdrijf in Zottegem. Eerder werd een zeventiger aangereden op het zebrapad. Ook die chauffeur pleegde vluchtmisdrijf.