VTM

Kandidaat van Blind Getrouwd geconfronteerd met kanker

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Blind Getrouwd is volop aan de gang. Damiano Fiore trouwde met Wendy. Hij is voortdurend bezig met gezonde voeding. In zijn dichte familie werd hij echter pijnlijk geconfronteerd met kanker. Het is de moeder van Damiano, Myriam (60), die al voor de tweede keer in dertien jaar geconfronteerd wordt met borstkanker.

Myriam ziet er heel gezond uit, maar ze was al in behandeling tijdens de trouw van Damiano met Wendy. Haar chemo is achter de rug, nu zijn het bestralingen. “Veel mensen zeggen dat ik er niet ziek uitzie. Dertien jaar geleden was ik doodmoe, zag ik grauw in mijn gezicht. Nu voel ik me goed. Alleen ’s nachts slaap ik slecht. Alsof mijn lichaam worstelt met wat er overdag mee gebeurt. Dit komt door de chemotherapie van die dag, die ik om de drie weken krijg", vertelt de kranige Myriam.

Gezonde voeding

Volgens haar kreeg ze de ziekte door stress. Dertien jaar geleden door het drukke leven in het restaurant in combinatie met het gezin. Vorig jaar - toen ze de ziekte opnieuw kreeg - door haar zware job als verzorgster in een kinderdagverblijf in combinatie met studeren. “Als Damiano eerder met die gezonde voeding bezig was geweest, was ik misschien nooit ziek geworden", zucht ze. 

"Gezonde voeding maakt je lichaam nu eenmaal weerbaarder. Dat klinkt misschien extreem, maar ik geloof dat. Pas op, ik volg de behandeling die het ziekenhuis me voorschrijft. Maar ik slik niet zomaar alles. Zo schreven ze me botversterker voor, net als dertien jaar geleden. Toen deden ze een botscan en zagen ze niets abnormaals. Ik heb die pillen opnieuw genomen, maar ben er ondertussen mee gestopt, zonder klachten.”

Suplementen

“In maart zou ik opnieuw met hormonen moeten beginnen. Daar wil ik nog even over nadenken", geeft Myriam aan. "Want dan ga ik weer naar de menopauze en ik weet niet of ik daar opnieuw aan toe ben. De mensen in het ziekenhuis hebben het beste met me voor, maar het moet leefbaar zijn en ik moet er zelf achter staan. Ik neem ook supplementen zoals magnesium, dat me helpt voor een betere nachtrust, en chlorella, een zoetwateralg."

Het zijn dus niet zo'n leuke tijden voor Damiano. De opnames van Blind Getrouwd liggen nu al enige tijd achter de rug. Of hij nog steeds samen is met Wendy, komen we pas op het einde van dit seizoen te weten. Maandag is er overigens weer een nieuwe aflevering van 'Blind Getrouwd'.