Leerkrachten vergeten meisje binnen te laten terwijl het buiten sneeuwt en -5 graden is

bron: Metro
door: Redactie
Afbeelding bron: Metro
Een meisje van 3 jaar is doodgevroren op de kleuterschool na een serieuze nalatigheid van de leerkrachten. Ze waren naar verluidt haar vergeten mee te nemen na het spelen, zo meldt Mash News. De feiten speelden zich af in een school in het Russische Moskou.

Zakhra Rzayeva werd gevonden achter een hoge stapel sneeuw in de speeltuin van de school in Moskou. Op dat moment was het -5 graden. Bronnen vertellen dat leerkrachten Zakhra twee uur nadat ze buiten was gaan spelen, gevonden hadden. De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse, maar slaagden er niet in om de peuter te reanimeren.

Een Onderzoekscommissie - die zich in Rusland met ernstige misdaden bezighoudt is aangesteld om de tragische dood van het meisje te onderzoeken. Leerkrachten en personeel van de school werden al ondervraagd.

De pers probeerde een reactie te krijgen van Rizvan Rzayev en Gulnara Shakhadat, de ouders van het overleden kind. Zij waren te aangedaan en te kwaad om te reageren. Ramil Gadzhiyev, een vriend van het gezin reageerde wel kort: "God zou het moeten verbieden dat ouders door deze hel moeten".

Volgens hem hebben leerkrachten ontkend dat het kind te lang buiten was gebleven. Het kind lag in de sneeuw en het aanwezige personeel probeerde haar nog tevergeefs te reanimeren.

Tags