Van Aert heeft grote stress: "Stel je voor dat me dat overkomt op de weg"

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Wout Van Aert begint nu aan het wegseizoen. Een nieuwe uitdaging voor Van Aert, die toch wel een beetje stress heeft. De weg is nog iets heel anders dan het veld voor de wereldkampioen. Dat beseft hij maar al te goed. Het wordt een groot avontuur, eentje waar Van Aert vooral veel uit wil leren.

"Of ik geen schrik heb? Jawel. Maar schrik is niet het juiste woord. Noem het eerder onzekerheid. Het zal me maar overkomen dat ik in die topklassiekers nergens de finish haal. Dat zou blijken dat ik toch geen reserves meer heb en mijn voorjaar een complete flop wordt... Niets wijst er op dat het die richting uitgaat, maar toch. Als ik rondom mij steeds weer hoor hoe hoog het niveau in het voorjaar wel is, dan overvalt me toch af en toe dat gevoel van onzekerheid", zo zegt Van Aert in Het Laatste Nieuws.

Van Aert is in ieder geval op de hoogte van de grootste valkuilen. "Ook daar word ik op tijd en stond over aangesproken. Over de concurrentie, de plaatsing in de aanloop naar de hellingen, noem maar op", zegt hij. "Het klinkt logisch dat ik er ook last van zal hebben. Stel bijvoorbeeld dat ene Gregory Rast -om iemand te noemen - zich plots op kop van het peloton zet, dan zullen de meer ervaren jongens snel beseffen dat het tempo de hoogte zal ingejaagd worden, terwijl bij mij mijn euro iets later zal vallen."

Devolder

"En vooral wat parcourskennis betreft zal ik toch moeten rekenen op de knowhow van mijn ploegmaats. Stijn Devolder wordt mijn belangrijkste gids", aldus Van Aert. Devolder heeft dan ook heel wat ervaring. "Als je twee keer de Ronde hebt gewonnen, dan veronderstel ik van wel. Ik heb Stijn vorig jaar in de BinckBank Tour alvast dingen zien doen die mij vertrouwen geven. En ik ben een van de redenen waarom hij nog een vervolg breit aan zijn carrière, vertelde hij me. Om mij de kneepjes van het vak te leren. Dat voelt goed, hoor."