Froome komt in opstand: "Dat is het enige wat ik nu vraag!"

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Chris Froome schreeuwt zijn onschuld uit. De Brit legde in de Vuelta vorig jaar een positieve dopingplas af. Toch startte hij gisteren in de Ruta del Sol. Bij de ploegbus van Sky probeerden ze vooral te doen alsof er niets aan de hand was. Maar er is uiteraard veel aan de hand. Heel veel.

"Het is een moeilijke periode. Dit had allemaal vertrouwelijk moeten worden afgehandeld", zegt Froome in Het Laatste Nieuws. "Maar alles is publiek gegaan. Ik doe mijn best om de dingen opgelost te krijgen. Ik vraag niet dat ik het voordeel van de twijfel krijg. Ik vraag gewoon een fair proces. Ik houd mijn hoofd laag, ik blijf gefocust op mijn training en ik probeer klaar te zijn voor het seizoen dat nu komt." 

Froome kreeg naar eigen zeggen veel steun, maar anderzijds zijn er ook velen die niet begrijpen waarom hij aan de start kon verschijnen van de Ruta del Sol. "Er is veel foute informatie rondgegaan", zegt hij. "Veel mensen die niet helemaal begrijpen waar het om gaat, hebben toch een mening. Ik ben zeker, wanneer alle feiten bekend zijn, dat iedereen het van mijn standpunt zal bekijken."

Bewijzen

Froome hoopt vooral dat alles van de baan is voor de start van de Giro. Hij benadrukt ook dat Sky helemaal de boel niet wil vertragen. "Niemand wil een snellere oplossing dan ik. Ik weet dat ik niets verkeerds heb gedaan. Daar begint het voor mij. Het is nu aan mij om dat te bewijzen. Daar ben ik mee bezig."