VTM

Bijzonder verrassend nieuws over Margriet Hermans

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Er is toch wel erg verrassend nieuws over Margriet Hermans. Twintig jaar geleden presenteerde ze nog een talkshow. Voordien was ze gastvrouw van haar eigen programma 'Margriet' midden jaren 90. Nadien stapte ze in de politiek voor Open VLD.

Hermans pakt nu zowaar uit met een nieuwe talkshow. Over een verrassing gesproken: een comeback van de 63-jarige Margriet op televisie. “Ik denk dat mijn laatste talkshow op televisie van 1997 dateert. Spannend, maar ik denk niet dat ik het verleerd ben. Ik ben blij dat mijn voorstel werd opgepikt door de mensen van Eclips TV, de nieuwe zender die gratis bij de digitale kanalen van Telenet (zendernummer 40, nvdr.) en Proximus (zendernummer 109, nvdr.) zit. Daarop zal Margriet Tussen de Mensen uitgezonden worden vanaf 4 maart", vertelt ze over haar comeback in Het Nieuwsblad.

"Die titel dekt precies de lading”, zegt ze. “Aan mijn houten gesprekstafel zullen voor een keer eens geen BV's aanschuiven, maar gewone mensen die knappe of waardevolle dingen doen met hun leven. Mijn doelgroep bestaat uit 55-plussers. Ik wissel de gesprekken af met vaste rubriekjes zoals mijn 'muzikale pareltje van de week', waarin ik telkens een andere Vlaamse artiest voorstel. Er komt ook iedere week een notaris langs met tips voor senioren. Die legt bijvoorbeeld uit hoe ze een deel van hun vermogen kunnen schenken aan hun kinderen. Het wordt boeiend, leerrijk, maar ook plezant."

Opnames

De opnames vinden vandaag en morgen plaats in het gemeenschapscentrum 't Gasthuis in Wijnegem. “We nemen op met een publiek in de studio en er is nog plaats”, zegt Margriet. “Wie erbij wil zijn, kan een mailtje sturen naar margriet@mail.be. In totaal zullen we dertien afleveringen opnemen."