"Andrei crepeerde van de pijn, hij at niet meer, sliep niet meer en al zijn haar viel op 2 dagen uit"

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Alina Lugovski, de zus van de vergiftigde zanger, Andrei, doet haar verhaal in Dag Allemaal. Ze vertelt hoe steeds duidelijker werd dat Andrei iets heel ernstigs aan de hand had.

"In november kreeg Andrei na een operatie aan zijn been last van kwaaltjes, vooral moeheid. Het zal wel do die ingreep komen, dachten we. Op kerstavond hebben we nog samen cadeautjes geopend, maar de volgende dag ging het niet meer. Andrei moest gaan liggen en had vreselijke pijn aan zijn been, rug en buik", aldus Lugovski. 

"Elk uur werd het erger. De huisarts kon niet onmiddellijk een oorzaak vinden, maar raadde aan om naar spoed te gaan als het niet beter werd op oudejaarsavond belde mijn mama: `Andrei kan niet meer.' Mijn broer huilde en schreeuwde van de pijn. Hij hyperventileerde! Toen heb ik de ambulance gebeld."

"Het enige wat de dokters zagen, was dat zijn nieren en lever waren aangetast. Andrei had ook een abnormaal hoge bloeddruk. Ondertussen ging hij door de hel, want je moest Andrei maar aanraken of hij crepeerde van de pijn. Alsof hij elektrische schokken kreeg.

Haaruitval

"Andrei at ook niks meer, was enorm vermagerd en kon niet meer slapen. Zijn zicht was achteruitgegaan en hij vertoonde verlammingsverschnselen. Hij mocht naar huis, met een lijst specialisten die hij moest bezoeken. Maar dit was niet zomaar een ziekte... In twee dagen tijd verloor mn broer al zijn haar... Verschrikkelijk. Maar daardoor is er wel een lichtje gaan branden bij de dokters. Dankzij die haaruitval zijn ze erachter gekomen dat Andrei met thallium was vergiftigd. Hij kreeg een dosis die groot genoeg is om dodelijk te zijn."