Noodkreet van eigenaresse om haar gestolen paard terug te vinden gaat viraal: "Help mij aub om haar te vinden"

bron: Eigen berichtgeving
door: Redactie
Afbeelding bron: Facebook
Robin Vanderschueren haar verhaal werd al massaal gedeeld op sociale media, waarin ze iedereen vraagt om te helpen zoeken naar haar drachtige merrie Yenka. Robin weet naar eigen zeggen wie haar paard gestolen heeft, maar die persoon ontkent alles. Op sociale media is de hel tussen de twee los gebarsten.

Robin Vanderschueren uit Borsbeek had een deal gemaakt met Natasja Smit uit Turnhout. Robin zou twee paarden van Natasja voor haar verkopen. Afspraak was wel dat de paarden vanaf de levering van Robin zouden zijn, en dat Robin na verkoop het geld aan Natasja zou geven. De twee ondertekenden een contract. 

Maar achteraf bleek dat één van de paarden niet voldeed aan de eisen die voorop gesteld waren. Zo was de hengst niet zadelmak en zou hij zelfs een tumor op zijn penis hebben. Toen Robin Natasja contacteerde om te vragen of ze of haar prijs wou verlagen of de hengst weer wou terugnemen, besloot Natasja om naar Robins weide te rijden en beide paarden weer mee te nemen. Maar Robin kon op dat moment wegens omstandigheden niet naar haar weide komen, is te lezen in de berichten tussen de twee. 

Volgens enkele ooggetuigen heeft Natasja vervolgens de hengst, en dan één van Robins andere paarden genaamd Yenka opgeladen en meegenomen. Dit omdat het tweede paard dat Robin via Natasja had, niet op de weide te vinden was. "Ik had haar op een andere weide gezet, omdat ze het niet kon vinden met de andere paarden", aldus Robin. 

Natasja ontkent dit. Zij zegt net dat Robin haar paarden gestolen heeft. Zij verdenkt Robin ervan dat ze Yenka zelf achterhoudt, zodat ze de merrie van Natasja niet meer hoeft te betalen. 

Wie de waarheid spreekt is dus moeilijk te achterhalen. Robin zou wel al bij verschillende politiekantoren klacht hebben ingediend, en doet er alles aan om haar hoogdrachtige merrie Yenka terug te vinden via sociale media. Haar merrie is intussen al vermist sinds 11 februari.