KV Oostende degradeert mogelijk naar amateurreeks

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
KV Oostende houdt de adem in. De 24 profclubs moeten morgen hun licentiedossier indienen. De vraag is of de overname van KV Oostende volgens de regels is verlopen.

Sowieso zal de licentiecommissie met argusogen het hele dossier bekijken. Marc Coucke had enkele weken geleden al een onderhoud met licentiemanager Nils Van Brantegem. Peter Callant nam KVO over van Coucke. Callant is echter een goede vriend en zijn persoonlijk vermogen wordt op 5 miljoen euro geschat. Dat is veel te weinig om een club als Oostende te kopen, zo weet Het Laatste Nieuws.

Degradatie

Reken daar nog eens bij dat Callant enkele jaren geleden voorzitter van Cercle Brugge wilde worden. Hij moest een paar honderdduizend euro instapgeld betalen, maar kreeg dat geld niet bij elkaar. Het roept dus zeker vragen op. Als de licentiecommissie oordeelt dat Coucke zich niet aan de regels heeft gehouden, dreigt Oostende zijn profstatuut kwijt te geraken en zakt het naar de amateurreeksen. De overname van Anderlecht komt dan ook voor Coucke in het gedrang.