Hartverscheurend: Moedige hond offert zijn eigen leven op om baasje te redden

bron: Sky News
door: Redactie
Afbeelding bron: Foter
Dat honden de eerlijkste vrienden zijn die een mens in zijn leven kan hebben, is voor velen niet onbekend. Maar wat deze hond voor zijn baasje heeft gedaan, is ontroerend en hartverscheurend tegelijk. Hij offerde namelijk zijn eigen leven op, om het leven van zijn baasje te redden.

Het voorval gebeurde in een natuurgebied in New York State. De Engelse setter, genaamd Pete, en zijn baasje waren met nog andere mensen en honden aan het wandelen in het bos. Tot ze plots oog in oog stonden met een zwarte beer. 

"De beer had ons vermoedelijk niet gehoord of geroken door de regen", aldus het baasje van Pete. "Hij voelde zich duidelijk bedreigd door ons en draaide zich om." 

Pete twijfelde geen moment, en ging meteen de beer aanvallen, zodat hij de beer kon afleiden en de anderen zichzelf in veiligheid konden brengen. Wanneer iedereen veilig was, keerde het baasje van Pete terug om de beer af te schrikken en zijn hond te redden. De hond raakte echter ernstig gewond, en heeft het voorval niet overleefd.