Man sleurt jongetje van fiets in Kasterlee en probeert hem te ontvoeren

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Een leerling van een basisschool in Kasterlee is maar nipt ontsnapt aan een ontvoering. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Het jongetje fietste vrijdag naar school met twee vriendjes. Plots greep een man hem vast op een verlaten weg. De jongen begon te schreeuwen en probeerde zich los te rukken. Dat lukte uiteindelijk ook.

We hebben onmiddellijk de politie verwittigd", vertelt burgemeester Ward Kennes (CD&V). "We beschouwen dit als zeer onrustwekkend. De motieven van de man zijn nog niet duidelijk. Mogelijk wordt er deze week nog een robotfoto van de dader opgesteld." 

Het gemeentebestuur stelde samen met de politie ook een brief op. Die kunnen scholen dan uitdelen. "Daarin staat dat ouders de kinderen het best kunnen begeleiden naar school. We roepen op tot extra waakzaamheid, maar we willen geen paniek zaaien", aldus nog de burgemeester.

Nog niet zo lang geleden probeerde een man in het nabijgelegen Oud-Turnhout al een meisje mee te lokken in zijn auto. Ook in die zaak is nog geen spoor van de dader.