Renner van Lotto-Soudal aangereden op training en zwaar toegetakeld: "Vooral dat doet het meeste pijn"

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Twitter
Tomasz Marczynski is zaterdag aangereden op training. De Poolse renner van Lotto-Soudal postte een foto van zijn toegetakelde gezicht op Twitter.

“Hij heeft een whiplash en verschillende snijwonden in zijn gezicht opgelopen toen hij met zijn hoofd tegen een wagen crashte”, laat de Belgische wielerploeg weten via Twitter. “Zijn neus is gehecht, maar hij liep gelukkig geen breuken op. Tomasz is terug thuis en we wensen hem een spoedig herstel.”

"Ik kon onmogelijk remmen"

“Ik was een van mijn laatste trainingen aan het afwerken voor de Ruta del Sol toen ik gisteren aangereden werd", vertelt Marczynski zelf. "Terwijl ik in een afdaling op een hoofdbaan reed, sloeg een wagen uit een rechtse zijstraat linksaf. Ik kon onmogelijk remmen, reed frontaal in op de zijkant van de auto en knalde met mijn hoofd op de wagen.” “In het ziekenhuis werd een radiografie uitgevoerd en daaruit bleek dat ik niets gebroken heb. Mijn gezicht is zwaar geschaafd en mijn neus moest gehecht worden. Ik heb ook een whiplash en dat doet het meeste pijn. Momenteel ben ik terug thuis, maar er zullen volgende week nog een reeks onderzoeken volgen.”