Weerman Frank Duboccage haalt zwaar uit: "Ik en Jill Peeters zijn echt geschrokken"

bron: Photonews
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Het KMI stuurde een waarschuwing uit en Kris Peeters kondigde het 'thuiswerkalarm' af. Uiteindelijk viel er helemaal niet veel sneeuw en waren er geen problemen op de weg.

"Geen enkele autostrade sneeuwde onder", zegt VTM-weerman Frank Duboccage in Het Laatste Nieuws. "Zowel op vlak van timing als op vlak van sneeuwintensiteit zaten het KMI en het Agentschap Wegen & Verkeer fout. De sneeuw in het centrum viel pas na de middag. Her en der bleef maximaal 1 cm liggen, met uitzondering van West-Vlaanderen - daar was het 2 of 3 cm. Ook de avondspits verliep heel normaal."

Geschrokken
Duboccage snapt de waarschuwingen niet. "Jill Peeters en ik hebben donderdag in onze weerpraatjes nog gezegd dat het om een zwakke sneeuwzone zou gaan, dat er lichte sneeuw zou vallen en dat die ook pas na de middag het centrum van het land zou bereiken. Hij kón dus geen ochtendspits in het honderd laten lopen. Uit geen enkel weermodel viel af te leiden dat er hevige sneeuwbuien zouden zijn. We zijn echt geschrokken toen Peeters dat thuiswerkalarm afkondigde. Had hij naar onze weerpraatjes geluisterd, zou hij dat niet hebben gedaan."