VBO-topman Pieter Timmermans boos op KMI: "Het is niet aan jullie om dat te beslissen"

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Pieter Timmermans is de topman van VBO, en is helemaal niet opgezet met het bericht dat gisteren verspreid werd. 'Winterse buien op komst, wie kan werkt beter thuis', klonk het gisteren. Maar daar is hij het niet mee eens.

"Het is niet aan het KMI of aan iemand anders om te zeggen dat je mag thuiswerken", aldus Timmermans op 'Hautekiet' op Radio 1. Het Vlaams Agentschap voor Wegen en Verkeer en minister van Werk Kris Peeters riep op om indien mogelijk vandaag thuis te blijven. 

Timmermans vindt dat zij dit niet kunnen beslissen voor de mensen. "Gisteravond zegt men dat er grote problemen zullen zijn voor de ochtendspits en dat alles in de soep zal draaien. Maar vanochtend is er niets gebeurd." Hij wil dat het KMI niet meer zo snel zulke uitspraken doet. 

Hij vindt dat iemand van een weerdienst niet moet bepalen of je wel of niet thuis mag werken. "Dat is niet de rol van die mensen. Het laatste woord ligt bij de werkgevers. De oproep kan geïnterpreteerd worden als ‘de weerman heeft gezegd dat het morgen slecht weer zal zijn, dus moeten we niet gaan werken’. Dat kan niet de bedoeling zijn."