Ouders van slachtoffer die doodgeslagen werd door 'beste vriend': "Dat blijft aan ons knagen"

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Carim K. (30) uit Turnhout heeft in zijn beste vriend Kevin De Knaep (31) dodelijk verwond. Dat gebeurde al op 31 januari 2016, maar de uitspraak volgde nu pas.

Carim K. bracht zijn boezemvriend nog binnen bij de spoedafdeling, maar daar bleek hij al overleden te zijn. Hij werd meteen aangehouden. Later bleek op camerabeelden dat hij zijn vriend in elkaar heeft geslagen in Turnhout, maar daar blijft het niet bij. 

Volgens Carim zouden nadien hun wegen gescheiden zijn, waarna hij hem na enkele uren terugvond in zijn appartement onder het bloed. Maar dat blijkt niet te kloppen. Na de eerste aanval van K. op Kevin, stapten ze samen in de auto. Die auto stond volgens de gps ook nog eens twintig minuten stil in Oud-Turnhout. Op dat moment viel Carim zijn vriend aan met een wielsleutel, die later bebloed teruggevonden werd in de auto. Een derde en fatale aanval vond plaats in het appartement van K. Heel zijn flat hing onder met bloed. 

Volgens de wetsdokter is het slachtoffer overleden aan nierfalen ten gevolge van aanhoudend en stompend geweld.

Het Openbare Ministerie vervolgde hem voor 'slagen en verwondingen met de dood als gevolg', maar de familie van het slachtoffer vroeg om de feiten te kwalificeren als doodslag. De rechter volgde echter het OM.

"K. heeft zijn slachtoffer herhaaldelijk en met verscheidene voorwerpen geslagen. Maar hij bracht geen aanzienlijk letsel toe aan het hoofd of aan vitale organen. Het slachtoffer was het knechtje van K. De beklaagde maakte misbruik van zijn dominantie en wilde zijn agressie kwijt op het slachtoffer. Hij wilde hem enkel ernstig verwonden. Doodslag is dus niet bewezen."

K. kreeg de maximumstraf van vijf jaar opgelegd. De familie van het slachtoffer blijft zitten met een dubbel gevoel. "We zijn opgelucht dat hij de maximumstraf krijgt. Maar het blijft toch wel knagen dat we nooit de waarheid zullen kennen over wat er echt gebeurd is. Iedere ouder wil graag de precieze waarheid kennen, maar door zijn stilzwijgen is dat niet mogelijk", aldus de ouders van het slachtoffer.