Wie zijn laptop verkoopt, kan maar beter dit toepassen of anders kan nieuwe eigenaar alles over je te weten komen

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Foter
Er was gisteren een interessante aflevering van ‘Control Pedro’. Een nieuw programma op Vier.

Pedro Elias gaat met met vier bekende internauten op zoek gaat naar internettips en bijzondere apps, was ditmaal privacy. Ze wilden wel eens weten of een tweedehandslaptop , waarop de vorige eigenaar alle info heeft gewist, echt geen data meer te vinden zijn, zo staat te lezen in Het Laatste Nieuws.

Ze kochten een willekeurige laptop en binnen het half uur wisten ze te achterhalen dat de pc in een vorig leven toebehoorde aan een zekere Valerie. Niet alleen hadden ze haar telefoonnummer uit haar oude pc getraceerd, ze waren bijvoorbeeld ook te weten gekomen dat Valerie graag natuurwandelingen maakt.

Simpel
De vier konden die gegevens heel simpel verkrijgen. Met een data-recoverystick - een gratis te downloaden computerprogramma - waarmee je alle gewiste info op pc's gewoon weer kan oproepen.

Wie dus nog een laptop wegdoet kan best de data vernietigen. Dat kan met een simpel Windows-commando, zoals je ook gebruikt om data te deleten of wissen. Een andere mogelijkheid is dat je harde schijf uit je pc haalt en er een magneet overdoet.