Vanhaezebrouck openlijk in vraag gesteld als trainer van Anderlecht

bron: Het Belang van Limburg
door: Redactie
RSC Anderlecht bleef zondagnamiddag voor de derde opeenvolgende competitiewedstrijd steken op een gelijkspel. Na de wedstrijd haalde trainer Hein Vanhaezebrouck uit zijn naar spelers. Iets wat analist Stef Wijnants niet al te goed begrijpt.

"Het is erg gesteld met Anderlecht", steekt Wijnants van wal in Het Belang van Limburg. "Het was lang geleden dat het zo dramatisch was. We moeten al terug naar eind jaren negentig. De eerste helft was echt van een bedroevend niveau."

"Verbaasd over verklaringen van Vanhaezebrouck"

Wat Wijnants nog het meest van al opviel, was de persconferentie van Hein Vanhaezebrouck. "Ik was vooral verbaasd over de verklaringen na de match. Vanhaezebrouck die zijn spelers afmaakt en zegt dat ze moeten opstaan."

"Als je dan hoort dat Sven Kums, een Gouden Schoen die door de grote poort is teruggekomen, niet eens op de lijst van penaltynemers staat, stel je je toch vragen. Kums zou net een houvast bieden."

Zootje ongeregeld

"Het oogt allemaal als een zootje ongeregeld. Vanhaezebrouck hamert er telkens weer op dat het allemaal heel moeilijk is voor Anderlecht en dat hij niet de spelers heeft die hij wil. Dat kan zo zijn, maar hiermee helpt hij zijn spelers niet."

"Bij topspelers kan je dit doen, maar bij deze groep gaat dat niet. Hij moet zijn discours gaan veranderen. Al moeten we één ding niet vergeten: Anderlecht komt altijd terug. Is het niet volgende week, dan volgende maand of in de play-offs of volgend seizoen", besluit Wijnants.