Afrikaanse vader van vier kinderen uit Denderleeuw wordt zonder reden bijna doodgeslagen: "Het is verschrikkelijk, we vrezen voor blijvende schade"

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Facebook
Mangolopa Kivayasikiri (44), een Afrikaanse man die als zelfstandig pakjesbezorger werkt en in Denderleeuw woont, is het slachtoffer geworden van zinloos geweld. In Wetteren werd de vader van vier kinderen in elkaar geslagen.

Volgens zijn familie gaat het om zinloos geweld. Tijdens zijn ronde werd de man verrast. "Hij heeft enkele rake klappen met een stomp voorwerp gekregen”, zegt zijn schoonbroer Paluku in Het Nieuwsblad. “Het is verschrikkelijk. Mijn schoonbroer herinnert zich niets meer. Hij werd bijna doodgeslagen en ligt nog altijd op intensieve zorgen met een schedelbreuk en mogelijk blijvende hersenschade."

Abderrahim Lahlali, de advocaat van de familie, geeft nog meer uitleg. “De dader zou voor gelijkaardige feiten al gekend staan in Wetteren. Wellicht had hij racistische motieven en is mijn cliënt alleen maar wegens zijn etnische afkomst bijna doodgeslagen. Wie zoiets doet en daarna zijn slachtoffer voor dood achterlaat, is een lafaard.”

De man wordt beschreven als "een jerommeke". Een type bodybuilder die via de markt van Wetteren was weggelopen na het incident. Het gaat om een dertiger met een tattoo in zijn nek. Een dag na de brutale aanval kon de man gearresteerd worden. "Hij riskeert een jarenlange gevangenisstraf. “De precieze omstandigheden moeten wel nog uitgeklaard worden. Dat zal het onderzoek moeten uitwijzen”, zegt parketwoordvoerster Sarah Demeyer