"Club Brugge maakte een grote fout met Ruud Vormer"

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Club Brugge verloor eerder deze week zwaar op het veld van Standard (4-1). Ruud Vormer kondigde vlak na de wedstrijd aan dat er een hartig woordje over de match zou worden gesproken. Volgens columnist Nico Dijkshoorn is dat echter voor niets nodig.

"Ruud Vormer lijkt nu ook te zijn bezweken aan de Hollandse Ziekte. Lekker bij elkaar gaan zitten en zeggen waar het op staat. De neusjes dezelfde kant op laten wijzen", steekt Dijkshoorn van wal in Het Nieuwsblad. "We hebben het hier over voetbal. Niet over een intercontinentale meeting om de mondiale oliewinning te bespreken. Voetbal. Mannen op gras met een bal. Soms win je, soms verlies je."

"Ik hou van dit soort voetballers: verliezen, zwijgend douchen, al je spullen in een wasmand smijten, in je gesponsorde auto stappen, zwijgend eten, boven op bed gaan liggen en dan je vrouw horen zeggen: 'Laat papa maar even, hij werd vandaag drie keer door zijn benen gespeeld. Morgen is hij weer gezellig.' En ja hoor, de volgende dag is hij weer gezellig, want het is maar voetbal."

Dijkshoorn is dan ook geen fan van Vormers benadering. "Ruud Vormer denkt daar anders over. Die wil een groepsgesprek. Ik ben bang dat dit komt omdat hij tot aanvoerder is gebombardeerd."

"Dat is een denkfout geweest. Maak een Nederlander nooit ergens aanvoerder van. Diep vanbinnen is bijna iedere ­Nederlander een aanvoerder en wacht hij of zij een leven lang tot iemand zegt: 'Je bent een aanvoerder.' Daarna gaan alle remmen los."