Wereldtitel van Sanne Cant ontsierd door massale knokpartij tot bloedens toe, ook bondscoach Vanthourenhout deelt in de klappen

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Sanne Cant werd wereldkampioen veldrijden bij de vrouwen. De wereldtitel werd echter ontsierd door een knokpartij door een domme security.

Kevin Cant, de broer van Sanne, en mecanicien Dieter Clerx wilden de wereldkampioene even feliciteren en samen met broers en teammanagers Philip en Christoph Roodhooft een praatje maken. Na het podium zouden ze dan met Sanne een praatje maken.

Een bewakingsagent kreeg echter in de gaten dat Cant en Clerx niet over de juiste badges beschikten. Hij maande hen aan om de zone te verlaten. Philipp Roodhooft kwam tussen om te zeggen dat ze Sanne maar heel even wilden feliciteren, maar dat hielp niet. Hij riep er nog meer security bij en die zetten Cant en Clerx hardhandig uit de podiumzone. Ze werden er volgens Het Laatste Nieuws letterlijk uitgesleept.

Na de podiumceremonie liep de situatie helemaal uit de hand. De broers Roodhooft drongen er nogmaals op aan om de situatie een beetje aan te voelen, maar de bewakingsagent wilde zich daarop nog meer laten gelden. Het mondde uit in een knokpartij, tot bloedens toe. Ook Sven Vanthourenhout, die gewoon een kijkje kwam nemen, werd hardhandig aangepakt. “Nooit meegemaakt”, reageert Vanthourenhout. “Dit was er compleet over. Ik zag onder meer hoe Philip Roodhooft tegen een wand werd geduwd en rake klappen kreeg.”