VTM

Dany Verstraeten: “Dan hadden mijn vrouw en ik nu dood geweest”

bron: Humo
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Dany Verstraeten is al dertig jaar lang nieuwslezer bij VTM. Hij presenteerde ook al eerste nieuwsuitzending bij de commerciële zender.

Het moeilijkste moment uit zijn carrière kwam er al vrij snel. Op kerstdag 1989 moest hij aankondigen dat zijn collega Danny Huwé was neergeschoten in Boekarest, waar hij verslag uitbracht over een revolutie.

“Dat was één van de moeilijkste momenten in mijn leven”, zegt Dany in Humo. “We zijn gewend om de dood aan te kondigen, maar als het over een collega en een vriend gaat, van wie je de vrouw en kinderen kent, dat is euh...De toenmalige VTM-baas Leo Neels zat toen naast mij op de set te huilen. Ik heb hem gezegd dat hij zich moest herpakken, anders hield ik het ook niet droog.”

En later herhaalde de geschiedenis zich. Bij een auto-ongeval in Namibië kwamen vrienden van Dany om het leven. “Mijn vrouw en ik hadden ook in dat busje moeten zitten”, legt het nieuwsanker uit. “Er was iets tussengekomen, anders hadden we het laatste traject van die reis mee afgelegd en precies toen gebeurde het ongeluk.”

“Als je dat moet voorlezen…’Dat nooit meer’, heb ik toen gezegd. Als de dood zo dichtbij komt, wil ik het niet meer aankondigen.”