Ongeziene gevolgen nadat Boudewijn ervoor koos om Bo te worden: "Het is een overspoeling"

bron: VTM NIEUWS
door: Redactie
Afbeelding bron: VTM
De transformatie van VTM-journalist Boudewijn Van Spilbeeck in Bo Van Spilbeeck zorgt voor ongeziene reacties. Het Transgender Infopunt heeft de voorbije twee dagen evenveel oproepen gekregen als normaal in een maand tijd.

“We zijn de afgelopen dagen echt overspoeld met telefoontjes, sommige mensen geraakten er zelfs niet door omdat de lijn steeds bezet was”, zegt Motmans, coördinator van het infopunt, aan VTM NIEUWS.

Normaal krijgt het infopunt veertig telefoontjes per maand. Nu zijn er dat 40 in twee dagen. “Het nieuws van Bo heeft duidelijk heel wat losgemaakt. We merken ook dat veel mensen die ons contacteren haar vermelden en aangeven dat ze door haar verhaal de stap hebben durven zetten om ons te contacteren”, aldus Motmans.

Ook mensen uit kwetsbare groepen vinden nu hun weg naar het infopunt. “Door de grote media-aandacht voor het verhaal van Bo, zien we dat ook de mensen die in armoede verkeren of mensen met een andere etnische achtergrond contact met ons opnemen. Die mensen konden we daarvoor minder bereiken.”