Na alle miserie van de voorbije maanden is er weer fantastisch nieuws van de Olmense Zoo

bron: HLN/Facebook
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Afgelopen woensdag is in de Olmense Zoo een witoorpenseelaapje bevallen van een gezonde tweeling. Na het overlijden van het mannetje kunnen de kleine aapjes nu weer in familieverband leven.

Na alle kommer en kwel en de gedwongen sluiting van de zoo enkele maanden geleden, is dit weer echt goed nieuws. De Olmense Zoo heeft een volledige nieuwe start gemaakt.

De babyapen kregen overigens nog geen naam. Daarvoor doet de zoo beroep op creatieve dierenliefhebbers. Via de Facebookpagina van de Olmense Zoo kan je suggesties doen. Voorwaarde is wel dat de naam begint met de letter T.

Bioloog Robby Van der Velden: “We hebben dan een mannetje (Pablo) uit een andere dierentuin overgebracht en voorgesteld aan O-Livia, de volwassen dochter binnen onze groep. Het klikte meteen en zo zijn er nu, na een draagtijd van 5 maanden, twee kleine aapjes geboren. Dit gezinnetje van vier kan nu uitgroeien tot een grotere groep want deze aapjes leven in familieverband, zelfs als de jongen volwassen zijn. Als een van de ouders overlijdt, begint de cyclus dan opnieuw.”