Van der Poel over overstap naar de weg? "Weet je wat ik nu verdien?"

bron: Humo
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Mathieu Van der Poel verdient meer dan 1 miljoen euro per jaar in het veldrijden. "De broers Roodhooft hebben mij een voorstel gedaan en ik ben daar op ingegaan. Natuurlijk is zo'n loon als jonge gast leuk, ik kan kopen wat ik wil kopen. Maar ik heb nooit echt stilgestaan bij dat bedrag", zegt Van der Poel.

Het grote Team Sky probeerde Van der Poel te verleiden om voor de weg te kiezen. "Ik heb er nooit aan gedacht om daar te tekenen. Bij Sky zou ik een nummer zijn, een renner zoals alle anderen, en dat wil ik niet. Daar is niets verkeerds mee, maar in tegenstelling tot bij Sky, heb ik in dit team veel zeggenschap. Hier bepaal ik zelf wat ik wil doen en wat mijn doelen zijn."

"Wat de rol van geld is in dit verhaal? Geld is niet onbelangrijk. Sky bood helemaal niet meer dan de broers Roodhooft. Er is geen enkele wegploeg die wil betalen wat ik nu in het veldrijden verdien, en dat begrijp ik wel. Tegelijk vind ik het wel vreemd dat geen enkele grote wegploeg een veldrijder in de rangen heeft, terwijl dat in de winter veel publiciteit oplevert."