Jongetje van 8 ziet hoe zijn papa probeert om zijn mama te vermoorden en wat hij dan doet is iets waardoor zijn moeder nu nog leeft

bron: Gazet van Antwerpen
door: Redactie
Afbeelding bron: Facebook
Nick P. had een duivels plan. Hij wilde zijn ex doodslaan met een hamer, maar voor de schilder uit Westerlo liep het gelukkig niet zoals hij had verwacht.

De feiten deden zich voor op zondag 14 januari in Freyja's woning aan de Olenseweg in Larum (Geel). Het was rond 21 uur toen ze met haar zoontje van 8 en hun dochtertje van 6 thuiskwam. “Ik merkte dat er gerookt was in huis en ging een kijkje nemen in de kelder. Plots zag ik om de hoek de schoen van mijn ex”, vertelt Freyja in Gazet van Antwerpen. 

"Sloeg me waar hij mij kon raken"
“Nog voor ik iets kon zeggen, vloog hij als een bezetene op mij. Hij sloeg me met een hamer waar hij me raken kon. Na enkele klappen op mijn hoofd ging het licht uit. De rest van de gruwel heb ik allemaal van mijn kinderen moeten horen.”

Kinderen
“Nick wilde de kinderen opsluiten in hun kamer. Omdat ze weigerden, sloeg hij hen beiden vijf keer met het hoofd tegen de muur. De kinderen lagen ook twee dagen in het ziekenhuis met een hersenschudding.”

Buren en hulpdiensten
Ondanks dat de stoppen van zijn vader doorsloegen, bleef het 8-jarig jongetje kalm en verwittigde hij de buren. De jongen alarmeerde ook de hulpdiensten. “Wat ik heb gezegd? Het hele verhaal”, zegt de jongen. “En dat ze een ambulance moesten sturen.”

Afgezwakt
Nick P. zat al vier maanden in voorrarrest. “De zaak werd aanvankelijk gekwalificeerd als poging tot doodslag, maar is later afgezwakt naar het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen”, zegt een woordvoerder van het parket in Turnhout.

 “Tot vorige week donderdag heb ik in coma gelegen. 'Als dit geen moordpoging is, dan weet ik het niet meer', heeft de wetsdokter tegen mijn ouders gezegd”, besluit Freyja.

Tags geel