Kim Clijsters over Elise Mertens: "Het was veel erger dan vroeger bij mijn eigen wedstrijden!"

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Kim Clijsters is de mentor van Elise Mertens. Ook Clijsters was toch enigszins verrast dat Mertens tot de halve finales doordrong van de Australian Open.

"Elise heeft me tot op een zekere hoogte verrast in Australië", reageert Clijsters. "Maar toch ook niet helemaal. Ik zag haar niveau hier op training in Bree zienderogen stijgen. Zo snel de halve finale halen op een grandslamtoernooi had ik niet verwacht. Maar ik zag wel dat er nog veel progressie mogelijk was. Elise is heel leergierig. Haar focus ligt honderd procent op het tennis."

"Ik heb contact gehouden met Elise in Australië en haar aangemoedigd en raad gegeven", vervolgde Clijsters. "Ik had enorm veel stress tijdens haar wedstrijden, veel meer dan vroeger tijdens mijn eigen wedstrijden. Maar ik heb het er voor over. Ik beleef zo'n periode met heel veel plezier. De lof is uiteraard voor Elise zelf en Robbe. Ik wil helemaal geen eer opstrijken en mezelf opdringen. Ik wil haar steun bieden, maar ik ben niet haar coach en dat zal ik ook niet worden."