Salah Abdeslam: 'Daarom heb ik mezelf niet opgeblazen tijdens de aanslagen'

bron: Het Nieuwsblad/RTL
door: Redactie
De bommengordel van Salah Abdeslam bleek tijdens de aanslagen in Parijs in 2015 niet naar behoren te werken. Daardoor blies hij zichzelf niet op. Uit teksten, die toegewezen worden aan de terrorist, blijkt nu dat hij wel echt de bedoeling had om zichzelf op te blazen.

Er werd een tekstje gevonden op een achtergelaten computer. Dat werpt een nieuw licht op de zaak. De computer werd teruggevonden in een vuilnisbak in Schaarbeek. In de tekst staat dat een man, die zich ‘Abu Abderrahman' noemt, “deelnam aan de eerste aanval, maar dat hij zijn explosievenriem niet kon gebruiken omdat die defect was.”

“Hoewel ik martelaar wilde zijn, heeft Allah er anders over beslist. Ik heb geprobeerd mijn broeders te vervoegen, ondanks dat er een defect was aan mijn bommengordel", luidt het. Men vermoedt dat de man in kwestie Salah Abdeslam is. Hij wilde na de aanslagen naar Syrië gaan, zo blijkt. “Het beste was om het werk met zijn broeders hier af te maken. Alleen hoop ik dat we in de toekomst beter zijn uitgerust om actie te ondernemen.” Bij de aanslagen in Parijs kwamen 137 mensen om het leven.