Het dromen is begonnen: "Als Van der Poel ergens kan geklopt worden, dan is het hier!"

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Mathieu Van der Poel is de grote favoriet op het WK veldrijden in Valkenburg. Er is echter ook positivisme in het Belgische kamp na de verkenning van het parcours.

"Dit is verdomd zware kost", reageert Van Aert in Het Laatste Nieuws. "Ik denk zelfs dat ik nooit eerder een cross reed met zo veel hoogtemeters. Door de regenval ligt de kleigrond er glibberig bij. Het wordt afwachten wat het weer de komende dagen doet, maar modder krijgen we sowieso. Of het blijft droog, waardoor de aarde gaat kleven en het wordt nog zwaarder, of het blijft regenen en dan krijgen we vettig slijk."

"Wat me vooral blij maakt is dat, in vergelijking met vroeger, de korte bochten verdwenen zijn, net als een aantal explosieve hellinkjes. Nu is het laatste kwart van de ronde één lange klim, een inspanning van 2,5 minuut (zo'n 500 meter, red.) waarin je 20 seconden kan verliezen. Goed doseren is de boodschap."

Bondscoach Sven Vanthourenhout is héél positief. "Als Van der Poel ergens kan geklopt worden, dan hier. En als het iemand kan, dan is het Wout. Ook al omdat dit vergelijkbaar is met Namen, waar hij domineerde."