Ivo Poppe niet de enige verzorger die bejaarden doodt: “Na een geval of tien, gaat het gewoon vanzelf”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Er is een nieuw boek verschijnen die de titel kreeg ‘Terreur In De Zorg’. Het boek gaat over bejaarde patiënten die door een verzorger of verzorgster gedood worden.

De Nederlandse journalist Carel Wiemers (82) verzamelde gevallen van over de hele wereld. Ivo Poppe is dus lang niet de eerste zorgverlener die bejaarde patiënten gedood heeft.

Nochtans stond Poppe wel gekend als een diepgelovig man. "Dat Ivo Poppe een diepgelovig man is, verbaast me niet. Dat zijn veel van die moordenaars”, merkt Wiemers op in Het Laatste Nieuws. “Ze denken van zichzelf dat ze doordrongen zijn van naastenliefde. Zielige, oude mensen uit hun lijden helpen, zien ze als een goede daad. Het geeft ze ook een gevoel van macht, ze gaan zich een beetje God wanen.” 

“Dat in de tuin van Poppe geen sprietje gras langer was dan het andere? Het is een karaktertrek die veel daders delen: ze hebben de dingen graag op orde. Alles wat hen stoort, willen ze opruimen. Dus ook oude mensen die veel aandacht vragen en om de haverklap zorg nodig hebben."

"Meestal beginnen ze met de patiënt te kalmeren. Een spuitje waardoor ze rustiger worden of slapen. Gaandeweg gaan ze tot moord over. Na een geval of tien gaat het haast vanzelf. Dat de daders vaak vriendelijke mensen zijn, hoeft niet te verbazen. De meeste oplichters en pedofielen zijn dat ook. Ze manipuleren. En daarom zijn ze ook moeilijk te controleren. Dit soort moordenaars is ontzettend sluw. Ze hebben ook altijd een praatje klaar. Dom zijn ze zelden.”