Man uit Zonnebeke mag niet meer in eigen huis wonen: "Hij is een van de hardnekkigste stalkers die ik al gezien heb"

bron: Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Een West-Vlaamse man uit Zonnebeke mag van de rechter zijn eigen huis niet meer betreden. Marc D. blijkt een hardnekkige stalker te zijn die een huis bouwde op amper 300 meter vanwaar zijn slachtoffer woont. De rechter veroordeelde hem tot 14 maanden voorwaardelijk en hij moet minstens 650 meter uit de buurt van zijn slachtoffer blijven.

Marc D. geeft niet snel op. Jarenlang stalkte hij een vrouw, die hij meermaals achtervolgde en zelfs klem reed waardoor ze een ongeval kreeg. Dat was nog maar het begin van wat de man daarna van plan was. 

D. verschool zich in de struiken achter haar huis, stuurde vriendschapsverzoeken op Facebook naar haar directe familieleden en besliste een huis te bouwen op amper 300 meter van haar woning. “Deze man is een van de hardnekkigste stalkers die ik al gezien heb”, zei de aanklager vorige maand nog op het proces tegen Marc D.

De rechter in Ieper veroordeelde D. tot een voorwaardelijke celstraf van veertien maanden, een boete van 900 euro en een contactverbod. Hij mag niet dichter dan 650 meter in de buurt van het slachtoffer komen. Daardoor mag hij zijn eigen huis, dat nog in aanbouw is, niet meer betreden.

Marc D. beweerde naar eigen zeggen dat hij helemaal niet wist dat hij zo dicht bij de vrouw woonde. De man verklaarde dat hij de vrouw al enkele jaren niet had gestalkt. Een grove leugen, zo blijkt. “Mijn zus is doodsbang geworden voor die man”, zegt haar broer Bart Vynckier. “Ze is heel tevreden dat er een duidelijk contactverbod is. Hopelijk volgt de politie goed op of de man zich eraan houdt.”