“Roekeloze, drugsverslaafde zot” zit in vieze papieren na ongeval op Westelijke ring in Geel: “Hij reed zeker 200 km/u en dan moet het ergste nog komen”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Google Maps
Een vijftiger uit Mol zit in vieze papieren. Hij veroorzaakte op de Westelijke Ring in Geel een dodelijk ongeval.

Bij dat ongeval kwam de 62-jarige Theo Faes uit Tongerlo (Westerlo) om het leven. Het Openbaar Ministerie is niet te spreken over het ongeval en tilt er zeer zwaar aan. “De dader was al 19 keer eerder politioneel veroordeeld”, klinkt het in Het Laatste Nieuws. 

“Ook op het moment van het ongeval had hij nog een rijverbod. Toch is hij achter het stuur gekropen voor een dollemansrit. Volgens de getuigen reed hij zeker 200 km/u.” Het ongeval gebeurde toen Marc C. de auto van het slachtoffer langs rechts voorbij wilde steken.

Onder invloed
Onderzoek heeft uitgewezen dat de man zwaar onder invloed was van medicatie, methadon en een angstremmer. De weduwe van het slachtoffer kon het niet meer aanhoren. “Hij is een roekeloze, drugsverslaafde zot”, riep ze in de rechtszaal.

De man riskeert een jarenlang rijverbod, maar daar blijft het niet bij. Er hangt hem mogelijk ook een gevangenisstraf van 37 maanden boven het hoofd.