VTM

Personeel van hypermarkt in Genk in tranen: “Ik wilde hier tot mijn pensioen blijven, ik ben er kapot van! En ik zie nog een groot probleem”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Google Maps
Bij Carrefour grijpt men drastisch in. Er verdwijnen 1.233 jobs. Een van de twee hypermarkten die moet sluiten is die van Genk.

In de hypermarkt in Genk werken 90 mensen. Voor sommigen onder hen kwam de sluiting zeer hard aan. De 53-jarige Anita Verbist wordt voor de tweede keer al aan de deur gezet. “De eerste keer was bij Ford Genk”, zegt ze in Het Laatste Nieuws. "Ford was m'n eerste werkgever: ik heb er 30 jaar gewerkt. Daarna vond ik een job bij Carrefour, waar ik nu al zeven jaar op de teller heb staan. Ik heb hier zo'n fijne collega's. Ik hoopte tot m'n pensioen te kunnen blijven. Ik ben er kapot van. Waar ga ik nu nog ander werk vinden?" 

Els Poemans is amper 31 jaar maar ze heeft bij Carrefour al 15 jaar op de teller staan. “Ik heb m'n studie stopgezet om hier te kunnen werken en heb me opgewerkt tot assistent-manager", zegt ze in tranen. "M'n hart stond stil toen ik het hoorde. Oké, ik ben nog jong en zal wel nieuw werk vinden. Maar ik leef mee met de oudere collega's."