Vrouw met dementie krijgt rake klappen van verzorgster: Dochter betrapt haar op heterdaad (video)

bron: Mirror UK
door: Redactie
Afbeelding bron: SWNS
Gina Owen had voor de veiligheid van haar demente moeder bewakingscamera’s laten installeren in de woonkamer. Zo kon ze haar zieke moeder in de gaten houden en op tijd ingrijpen als ze in de problemen zou verkeren. Wat ze op de beelden ontdekte, maakt haar ontzettend kwaad.

Gina Owen zag hoe haar 78-jarige moeder met dementie Sabina Marsden verschillende keren werd geslagen door een verzorgster. De bejaarde vrouw zit er hulpeloos bij, maar de verzorgster blijft maar doorgaan. Op een gegeven moment begint ze te schreeuwen tegen de vrouw en trekt het dekentje van haar af.

Toen een collega van Gina vroeg naar de mogelijkheden van zo’n camera toonde Gina haar hoe het in zijn werk ging. Het is puur toeval dat ze ontdekte dat de verpleegster haar boekje te buiten ging met haar demente moeder.

Gina besliste de agressieve verpleegster met de beelden te confronteren, maar die kon geen woord uitbrengen. “Ik wilde niemand van streek maken”, zei ze kort. Gina wil de verpleegster laten inzien dat zoiets echt niet kan. “Het is mishandeling. Ik kon live volgen hoe mijn machteloze moeder werd toegetakeld door iemand die haar zou moeten helpen”, klinkt het teleurgesteld. “Mijn moeder is een prachtig mens en ze verdient het niet om zo behandeld te worden.”

“Ik had eerst niet door wat er gaande was, maar nu vallen verschillende puzzelstukjes op z’n plaats. Soms greep mijn moeder plots mijn hand vast uit het niets. Ik dacht dat het aan haar dementie lag, maar ze was gewoon bang dat ik hetzelfde zou doen als de verzorgster”, vertelt Gina.

De dochter diende een klacht in bij de politie. Gina is ervan overtuigd dat er meer mensen zijn wie dit overkomt. Door verdere stappen te ondernemen, wil ze deze schrijnende situatie een halt toeroepen. “Klachten over mensen die hulp nodig hebben en mishandeld worden nemen we zeer serieus”, aldus de Northamptonshire Police die samen met de familie van de demente vrouw wil kijken hoe ze zulke situaties in de toekomst kunnen vermijden.